Heldag ute i solen!

Idag hade jag tänkt städa, kom igång bra och varvade med att kolla på sex and the city. Men Alexandra övertalade mig att ta med Chess och komma in till stan och dricka öl med henne i solen (inte så svårt iofs... hmmm.. städa eller öl i solen?).

Hur som helst Chess hade aldrig åkt tunnelbana förut, såg framför mig två alternativ när tåget kom in på perrongen 1. Hon blir rädd och springer åt andra hållet 2. Hon vill valla tåget.
Blev inget av ovan nämna alternativ. För det första fick hon sitta i famnen ner för rulltrappan, sen blev hon klappad på av två tonårskillar (Som trodde att hon hette Nacho för att de läste fel på hennes väst. Det står Macho).
Sen kom tåget in på perrongen och hon tittar upp på mig och ser glad ut, hoppar in i tåget utan att tveka och sätter sig vid mina fötter när jag sätter mig. På tåget blir hon kompis med två kostymnissar, som är helt fascinerade av att hon var så glad och framåt. Nyfiken på allt och orädd :)

Sen kom vi fram till T centralen där det var dags att ta sig upp några våningar till nästa tåg, hon gick upp för de vanliga trapporna några steg i taget, sen vände hon sig om och väntade på mig. Även nästa tåg hoppade hon in i utan problem, och alla männsikor på centralen brydde hon sig inte om alls! På det här tåget blev hon kompis med en utländsk kvinna och hennes två söner :)

Sen kom vi fram till Odenplan och mötte Alexandra och Daisy, vi gick till en park och satte oss vid en uteservering där. Senare åkte vi tunnelbana igen för att ta oss till tantolunden och fortsätta öldrickandet, med Alexs kille Jonas och några av hans kompisar som lagt till sin segelbåt i hamnen där. Vi käkade god mat och gick sedan ut på bryggan och solade. Chessie var inte ett dygg rädd för att gå på bryggan, och inte heller för allt vatten såklart. Hon fick även gå omkring på segelbåten, detta störde henne inte heller. En riktig liten skeppshund!
Till slut begav jag mig hemåt, en hund rikare :) Alex stannade kvar och jag tog med mig Daisy hem. Så vägen hem fick jag ta två hundar på tunnelbanan! :P
Testade också med Chess om hon kunde gå över en brygga gjord av galler, inga problem. Sen för att komma upp på bron på vägen mot tunnelbanan, så har de byggt en provisorisk trappa av galler. Men både Daisy och Chess gick upp! Så stolt!

Oj höll på att glömma, ett litet missöde hade vi, som hade kunnat bli jättestort :S När vi gick av tunnelbanan när vi var på väg till Tantolunden, så ramlade Chess bakdel ner mellan tåget och perrongen! Det hela gick så snabbt att jag inte ens hann få panik, jag drog tag i kopplet och samtidigt tog en gubbe också tag i kopplet så vi drog upp henne snabbt innan hon hann ramla. Men en jäkla tur att hon inte hade ett vanligt halsband på sig! Jag glömde bort att det kunde vara så stora avstånd mellan vagnen och perrongen, det hade bara varit en liten glipa tidigare :S Usch, hemskt när man tänker på vad som hade hänt om hon ramlat ner där :S Men det misstaget kommer jag inte göra om igen iaf!

Nu är vi iaf hemma och trötta, Chess somnade på tunnelbanan och ville knappt gå av när vi var framme. Daisy är mer nervös av sig och det tog ett tag innan hon kunde slappna av :P
Nu ska vi kolla tv och mysa, så får jag städa imorrn istället :)

Lite bilder från dagen:

Hörru matte det är ju svalt här nere!

Tåg ett med kostymnissarna, man ser deras fötter :)

Tåg 2 med familjen :)

Uteservering 1, ni ser hur nära folk går, de var väldigt lugna :)

Alex gör det hon gör bäst :P

Snyggve :P

Daisy klagade på att hon fick solen i ögonen så hon fick låna mina solglasögon :)


Jonas

Uteservering 2, trötta hundar :P

Båt och brygga :)

Alex och Chess testar att rida på Husten :Paaah... The good life!

Helt slut!

Kommentarer
Postat av: Anonym

På tåget blir hon kompis med två kostymnissar, som är helt fascinerade av att hon var så glad och framåt. Nyfiken på allt och orädd :)Hmm... vem beskrivs? Chess eller Vanja!??

2010-05-23 @ 21:54:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0