Dressed for Success

Mina bobergskläder har kommit :) Sitter jättebra, det enda är om västen kanske är liite stor, men måste ju funka med en tjocktröja under också. :)
Nu är vi redo för appellplanen!


Syskon träff

Ja nu har jag nyss kommit hem från träffen med Chess brorsa Ben och hans matte Ingela. Vi gick i rålambshovparken i 2 ½ timme. Chess är den dominanta av dem två, hon jagade bort Ben från allt som hon ville ha för sig själv, pinnar, matte, godis, vatten, en ballong, allt :P Svårt att avgöra vem av dem som är störst också. Bens öron sitter lite annorlunda och har en lite annan form, då såg man skillnad på dem :) Sen var det lustigt, Ingela berättade att Ben också har varit magsjuk, under precis samma period. Går tydligen något nu. Nu är Chess iaf helt slut efter mycket bus :)

Misslyckades med alla mina inseplningar :P Trodde jag hade filmat och när jag tryckte för att spara DÅ började den spela in :P Så blidde bara en liten film :P Inget med bus tyvärr.
Chess anfallen av kamphund

Så här såg besten ut:Hehe skämt åsido :P Vi mötte en lös toypudel som typ ville äta upp Chess :P Den hade säkert lykats om den varit liiiite större :P Nu var hon bara en tredjedel av Chess storlek, hon som hade hunden sa att den blivit uppfostrad av en rottweiler :P

Kurser

Ja allt eftersom Chessie blir äldre så har vi en del kurser att ta oss igenom. Dock så har jag upptäckt att det inte är det lättaste att hitta bra kurser. Just nu går vi en valpkurs, sen blir det väl unghundskurs. Ska ta privatlektioner i klickerträning av hon som håller i valpkursen, har svårt att lära mig genom att läsa böcker :)
Måste även hitta bra kurser i spår, sök och tävlingslydnad. Och så måste vi börja valla sen också :)

Men allt får ta sin lilla tid, hon är ju bara bebis än. Men man märker att hon behöver mer och mer stimulans. Vilket bara är roligt! :)
Vi övar lite små trick också, just nu så håller vi på och lär oss att snurra och att hämta snus (än så länge behöver hon bara röra dosan med nosen). Hon är väldigt snabblärd vilket är kul :)

High five kan hon ju som sagt redan :)

Nätshopping!

Nu har jag precis fått hem min nya mobil, inte ens hunnit öppna paketet än :) Blev en sony eriksson c901 :)
Sen har jag beställt kläder av märket bobergs också, att ha till hundträningen :) Hoppas de passar, samma storlekar på byxorna som de har på jobbet, så håller tummarna. Annars får man väl byta, är första gången jag handlar byxor på nätet :)Sen sålde jag mina kompostgaller idag, så nu har jag lite mer plats. Även lagt ut hundburen jag köpte och min ferret nation bur :) Hundburen känns lite stor, och står bara i garderoben och tar plats nu. Inget jag kommer använda hemma. Och känns som jag kan hitta ett bättre alternativ på utställningar och tävlingar. Och i bilen har hon säkerhetsbälte just nu. När jag väl köper en kombi så tänkte jag fixa en anpassad hundbur :)

Valpkurs teori :)

Kom hem från valpkurs teorin för en och en halv timme sen. Var trevligt och intressant :) Innan det började så var jag inne i djurbutiken och väntade, det gick ju som det gick :P Blev julafton för Chess hemma :P
Köpte lite roliga leksaker till henne, en plysch gris, en plysch pyramid, tre tennisbollar, en gummi frisbee och en stor kamptrasa att ha när hon har dragkamp med Daisy. Och ett fryst märgben, mumma :)
Sen köpte jag en grej för att få bort djurhår på grejer, ser ut som en svamp typ. Ett hundschampo till Chess, för svarta hundar och två stora plast mat/vatten skålar.


Lite bilder från söndag


Bus i soffan


Man får rena öron om man umgås med Chess

Chess kan ta sig upp i katttornet nu :)

Hålla utkik, som katterna

Trötta efter allt bus :)

Frida och hennes sovställningar :P

Mensvärk och magsjuka :P

Fick mensen i lördags, på söndagen börjar det göra ont. På måndagen är det bara att gå hem från jobbet, sen ska man bli magsjuk på det. Var soffbunden med värmedyna i tre dagar. Dödade värmedynan, tydligen så klarar den inte att vara på dygnet runt på högsta värmen, den var bara ljummen mestadels av tiden :(

Sen som grädde på moset så var Chess magsjuk också, så var bara att pina sig upp och ta ut henne stup i kvarten. Eller att ställa sig och torka i fall man inte hann ut :P Till och med på natten så var det ut en gång i timmen.

Tur att jag hade alla 6 säsonger av sex and the city att plöja igenom, är ju ingenting på TV annars. Och har läst ut min bok :(

Men nu är vi bra båda två :)
Skönt att komma tillbaka på jobbet och få röra på sig lite grann. Dock så har jag huuuur mycket som helst att göra. Men då går dagarna fort iaf :)

Heldag ute i solen!

Idag hade jag tänkt städa, kom igång bra och varvade med att kolla på sex and the city. Men Alexandra övertalade mig att ta med Chess och komma in till stan och dricka öl med henne i solen (inte så svårt iofs... hmmm.. städa eller öl i solen?).

Hur som helst Chess hade aldrig åkt tunnelbana förut, såg framför mig två alternativ när tåget kom in på perrongen 1. Hon blir rädd och springer åt andra hållet 2. Hon vill valla tåget.
Blev inget av ovan nämna alternativ. För det första fick hon sitta i famnen ner för rulltrappan, sen blev hon klappad på av två tonårskillar (Som trodde att hon hette Nacho för att de läste fel på hennes väst. Det står Macho).
Sen kom tåget in på perrongen och hon tittar upp på mig och ser glad ut, hoppar in i tåget utan att tveka och sätter sig vid mina fötter när jag sätter mig. På tåget blir hon kompis med två kostymnissar, som är helt fascinerade av att hon var så glad och framåt. Nyfiken på allt och orädd :)

Sen kom vi fram till T centralen där det var dags att ta sig upp några våningar till nästa tåg, hon gick upp för de vanliga trapporna några steg i taget, sen vände hon sig om och väntade på mig. Även nästa tåg hoppade hon in i utan problem, och alla männsikor på centralen brydde hon sig inte om alls! På det här tåget blev hon kompis med en utländsk kvinna och hennes två söner :)

Sen kom vi fram till Odenplan och mötte Alexandra och Daisy, vi gick till en park och satte oss vid en uteservering där. Senare åkte vi tunnelbana igen för att ta oss till tantolunden och fortsätta öldrickandet, med Alexs kille Jonas och några av hans kompisar som lagt till sin segelbåt i hamnen där. Vi käkade god mat och gick sedan ut på bryggan och solade. Chessie var inte ett dygg rädd för att gå på bryggan, och inte heller för allt vatten såklart. Hon fick även gå omkring på segelbåten, detta störde henne inte heller. En riktig liten skeppshund!
Till slut begav jag mig hemåt, en hund rikare :) Alex stannade kvar och jag tog med mig Daisy hem. Så vägen hem fick jag ta två hundar på tunnelbanan! :P
Testade också med Chess om hon kunde gå över en brygga gjord av galler, inga problem. Sen för att komma upp på bron på vägen mot tunnelbanan, så har de byggt en provisorisk trappa av galler. Men både Daisy och Chess gick upp! Så stolt!

Oj höll på att glömma, ett litet missöde hade vi, som hade kunnat bli jättestort :S När vi gick av tunnelbanan när vi var på väg till Tantolunden, så ramlade Chess bakdel ner mellan tåget och perrongen! Det hela gick så snabbt att jag inte ens hann få panik, jag drog tag i kopplet och samtidigt tog en gubbe också tag i kopplet så vi drog upp henne snabbt innan hon hann ramla. Men en jäkla tur att hon inte hade ett vanligt halsband på sig! Jag glömde bort att det kunde vara så stora avstånd mellan vagnen och perrongen, det hade bara varit en liten glipa tidigare :S Usch, hemskt när man tänker på vad som hade hänt om hon ramlat ner där :S Men det misstaget kommer jag inte göra om igen iaf!

Nu är vi iaf hemma och trötta, Chess somnade på tunnelbanan och ville knappt gå av när vi var framme. Daisy är mer nervös av sig och det tog ett tag innan hon kunde slappna av :P
Nu ska vi kolla tv och mysa, så får jag städa imorrn istället :)

Lite bilder från dagen:

Hörru matte det är ju svalt här nere!

Tåg ett med kostymnissarna, man ser deras fötter :)

Tåg 2 med familjen :)

Uteservering 1, ni ser hur nära folk går, de var väldigt lugna :)

Alex gör det hon gör bäst :P

Snyggve :P

Daisy klagade på att hon fick solen i ögonen så hon fick låna mina solglasögon :)


Jonas

Uteservering 2, trötta hundar :P

Båt och brygga :)

Alex och Chess testar att rida på Husten :Paaah... The good life!

Helt slut!

High Five!


Läskigt

Igår kl 4.30 så blev jag väckt av ett ljud ute på gården. Nyvaken som jag var så fattade jag inte vad det var "Är det nån som fyllesjunger eller?"
Tog mig upp ur sängen och öppnade fönstret.

Hjälp, Hjälp! Hjälp mig! Jag orkar inte längre! Hjälp mig! Jag orkar inte längre! Hälp!

Massa tankar rusade genom huvudet, skämt, knivhuggen, våldtagen, psykbryt, knarkare?

Vågade inte gå ut, tog på mig morgonrocken och gick ut på balkongen. Såg en person som gick runt på gräsmattan, och ibland la sig när sparkandes med benen. Såg inte så bra pga alla träden. Men beslutade mig för att det var nått som var på allvar iaf, så jag ringde 112. De kopplade mig vidare till polisen, fick reda på att de redan var på väg. Någon annan hade ringt också. Inom 2 minuter var de där. Såg att det var en kvinna när hon gick fram till poliserna, sa nått och satte sig i bilen :P Hon var tydligen 64 år enligt en granne som hade stött på henne på sin morgonpromenad med hundarna, han hade ringt ambulans för att hon bad om det. Men den kom efter att polisen redan varit här.

Men man blir bra skakis när man är så pass nyvaken och något så orealistiskt händer, inte en aning vad som egentligen pågick. Creepy.

The Circus is in Town!

Vet att jag är dålig på att uppdatera, men beror helt enkelt på att jag har ett liv :) Jobbar för fullt, säsongen har verkligen kickat igång nu så är full fart hela tiden, sen när man väl kommer hem utpumpad, så ska man ta hand om lilla vappan också, gå på promenader, träna och gå till valpskolan :) Även försöka klämma in lite socialt umgänge någonstans där i mellan:P

Men iaf, Martin har åkt tillbaka till Kosovo igen = :(
Men han kommer hem igen om tre veckor, och då har jag semester en vecka också = :)
Vi ska försöka komma på något roligt att göra då, Kanske resa någonstans.

Det går bra på valpkursen, hittills har Chess redan kunnat de som vi tränar på, men vi lär oss nya sätt att träna momenten på. Tex inkallning och kontakt. Vilket gör att det kommer sitta ännu bättre senare. Jag använder mig ju gärna av kommandon för att få henne att göra som jag vill, men försöker verkligen att inte tjata och vänta på att hon tar intiativet själv. Tex på vägen till valpkursen igår, så tog hon faktiskt ögonkontakt med mig flera gånger, när det kom cyklar. Istället för att lägga sig i bakhåll. Blev jättestolt! Försöker hitta en klickerkurs, det är svårt :P

Sen idag kom jag på att vi ska ju på utställning om några veckor, 12/6. Det är ju inte alls lång tid kvar dit ju! Så nu försöker jag hitta någonstans där de har ringträning på drop in :) Och så måste jag vänja Chess vid utställningskoppel. Jättenervös, har noll koll :P

I fredags kom Alex hit och stannade hela helgen. Vi hade fredagsmys på fredagen, det var även en cirkus vid huvudstafältet, så vi gick dit för att titta på djuren med hundarna :) På lördagen gick vi ut på Garbo, och det gick ju som det brukar när vi går ut tillsammans. Note to self: Släng inte din snus i en rysskas drink (av misstag).. Söndagen ägnades åt att tycka synd om oss själva :P

Lite bilder:

En av mina KK's (kåta kottar)

Inte det lättaste att fota svarta hundar :P

Vad ser Chess? Nått att valla kanske?

Hmm.. Maybe not

Ett gäng kaxiga cirkushundar :)

Chess i sin fina sele :)

Innan utgång :) Folk på jobbet har undrat varför jag haft grönt nagellack :P

Husse är hemma!

Inte uppdaterat på ett tag nu :) Husse kom hem i torsdags och han och Chess har klickat :) Det är skönt. Han är hemma till på torsdag, sen är han borta 5-6 veckor igen. Så nu är han kommer hem igen är Chess större och förhoppningsvis rumsren :P

För övrigt så kom vi precis hem från valpkursen, lektion 2. Vi har övat mer på kontakt och inkallning, vilket kan behövas :P Chess vill väldigt gärna valla diverse, allt från kaniner till bilar. Så vi måste passivitetsträna i närheten av störningar. Men hon är väldigt duktig ändå :) Hon är ju bara barnet än så länge :)

Sen håller jag på och läser en bok om klickerträning, jag trodde man använde sig av klicker på ett helt annat sätt. Så blir mycket att lära sig :P Ska nog gå en kurs i klicker i höst :)

Nu har Chess däckat, så jag ska passa på att slappa i soffan, kolla TV och äta chockladpudding. Martin har varit borta sen kl 11 med sina kompisar, och nu ska de äta middag ute. Så jag hinner väl gå och lägga mig innan han är hemma :P

Längtar till nästa lön, så jag kan köpa lite appellplans kläder med massa fickor :) Siktat in mig på bobergs serien, med byxor, jacka, väst och keps :)

Valpkurs lektion 1

Ja idag kl 18 var vi på valpkurs :) Första lektionen, väldigt basic. Men trevligt att träna i grupp och testa lite övningar som man inte testat förut, man kan ju lära in samma sak men ha olika metoder. Tycker det är roligt att lära mig nytt :) Men blev snabbt särbehandlad efter presentationen när jag berättade att Chess var min fjärde hund och att vi siktar på att tävla i lydnad och agility bland annat, så fick göra lite mer anvancerade övningar eftersom jag och Chess redan tränat så mycket på kontakt tex.
Så idag var det fokus på:

Kontakt
Sitt
Ligg
Inkallning


Kontakten sitter redan som en smäck sen innan:) Dock så ska vi öva mer på ligg, så att hon förstår kommandot och lägger sig snabbt, sen ska vi fokusera på att lära in ett särskillt inkallningsord, i vårt fall "här". Men är svårt, för när man kallar in hunden när man bara är ute och leker, så använder man ofta många olika kommandon :) Så nu får vi bara använda "här" under strikta former, bara när vi tränar. När vi är ute och busar så får jag använda nått annat ord :)
En till sak som är bra med att gå en kurs är att man får en morot, man vill ju vara bäst :P Jag är fruktansvärt tävlingsinriktad :P Så nu ska vi öva, öva, öva!


Inte världens mest peppade hund :P Lika trött som matte innan kursen :P


Vi åkte buss dit, första gången för Chess i en buss. Men hon klev på själv och gick själv genom hela bussen till dit vi satte oss, hon gick till och med framför mig :) Sen la hon sig vid mina fötter :). Helt cool!

Chess spanar in motståndet :P

På vägen hem träffade vi den tjockaste tax jag nånsin sett! Magen släpade i marken! Så hemskt! Var tydligen en gammal tant som hade hunden, men hennes granne tyckte synd om den och tar ut den på promenader, så den skulle få jogga bort fettet :)

Väl hemma så dog Chess :)

Testat agility

Jag drog med mig Jacob och hans mamma till Sosu Bk, för att ge dem en mini agilitylektion. Hennes hundar kan hindrerna men skulle behöva få upp farten lite :) Ska utarbeta en bättre upplagd lektion senare :)

Chess fick testa lite också, gå genom tunnlarna (både den långa vanliga och den platta tunneln gick galant), hoppa över jättelåga hinder och så tog hon sig över A- hindret :) Slalom gick super också :)

Och imorrn ska vi på valpkurs, det ska bli kul :) Var väl 9 år sen jag var på valpkurs sist :) Kan lära henne alla de grejerna själv, men är roligare att träna i grupp, och så får man fler störningar :)

Här är lite bilder från idag:
Påsar

Detta är anledningen till varför jag vill skönhetsoperera mig:
Bläääää! Den som säger att jag inte har påsar under ögonen är blind. Och när de ändå karvar bort dem så kan de lika gärna suga bort min dubbelhaka också :D På bilden har jag för övrigt täckstift på dem :(

Framgångar :)

Chess kan nu:

Kontakt (titta mig i ögonen)
Inkallning (så länge det inte är en kanin eller fågel i närheten så kommer hon)
Sitt
Ligg
Låt bli (tar inte nått jag tappar på golvet tex)
Vacker tass
Gå fot med ögonkontakt (rätt långa stunder iaf)
Hoppa upp i soffan utan problem

Vi jobbar på:

Felfri inkallning oavsett störning
Stanna
Snurra
Död hund
Skäms

Funderar på att gå en valpkurs iaf, just för att öva mer på inkallning med störningar. Sen har vi anmält oss till en inoff utställning 12 juni, i Bro :) Lite läskigt! Aldrig testat utställning förr *iiih*

Testat nya kameran :)

Filmat lite med nya kameran, men som vanligt så händer allt kul i dålig belysning, så allt syns dåligt :P
Alexandra var här över natten i veckan som var och tog såklart med sig Daisy. Är rätt trångt att dela en 160 säng med 1st Alex, 1st koloss och 1 st Chess :)
Bilder:


Alex sopar sängen, eftersom hon får sova på Chess sida (tidigare husses sida) av sängen :)

Jaha och var ska mattarna få plats då?


Alex stryper Chess? :PChess tror fortfarande bestämt att hon är katt, så hon ska vara där katterna är. Nu när hon lärt sig hoppa upp i soffan själv, så kan inte längre katterna fly. Chess ska sitta på ryggstödet hon också :)

RSS 2.0