Gårdagen

Igår åkte jag ut till Alexandras pappa och bytte däcken på bilen, Chess var med i verkstaden. Hon blev mest nyfiken på alla ljud, men inte alls rädd. Hon satt rätt nära när de borrade loss bultarna på däcken och hon reagerade knappt :) Blir ingen skotträdd hund det här, vi övar för övrigt på det. Är ju snart valborg. Spelar ljud på datorn med skott och smällare.

Det vi måste öva mest på är inkallning med störning :P Hon är väldigt intreserad av cyklar, bilar, fåglar, fotbollar etc. Men hon är ju bara liten valp än så länge :) Hon är jätteduktig på inkallning när hon är på bushumör.

Sen har hon blivit bättre på att leka och träffa andra hundar, de hundar hon träffar regelbundet funkar det kanon med. I början var hon lite rädd, och skrek så fort de sprang mot henne. Men nu har hon tuffat till sig. Jag bor i ett hundtätt område så går inte att undvika att hon träffar andra hundar, det vill jag inte heller. Är den viktigaste socialiseringsperioden nu när hon är så liten, får hon många positiva hunderfarenheter nu så är risken att hon ska bli aggressiv mot andra hundar när hon blir vuxen mindre. Sen smittar ju alla sjukdommar man vaccinerar mot via avföring och urin, och det finns ju överallt ute, så även om jag inte låter henne träffa andra hundar så kan hon bli smittad ändå, och så har hon gått miste om en viktig lektion i hundlivet.
Dock så får hon bara träffa hundar som jag känner till sen innan och som jag vet är friska och vaccinerade :) Är ingen vits att hon ska hälsa på varenda hund, räcker med de hundar och hon kommer träffa regelbundet.

Och just ja, hon hoppade upp i soffan själv igår, trodde det skulle dröja ett par veckor till innan hon klarade av det. Dock så kräver det både fart och motivation.


Kommentarer
Postat av: Camilla

Vilken fin bild! Hon ser så vuxen ut! :D Tänk att den där kommit ut ur Esther, jag fattar det knappt!

2010-04-18 @ 22:53:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0