Just ja!

Jag färgade håret igår, så nu är jag riktigt mörkhårig igen :) Trivs bäst i mörkt hår :)Kameran är här!

Nu har jag fått min nya fina kamera :) De hade skickat med en twix i paketet, det är nått som gör en glad!

Sen hade jag fått ett mail från nätbutiken där jag beställde mina fina kuddar ;) De undrar om de fick komma och leverera varorna personligen eftersom jag bor rätt nära, och det skulle vara det enklaste och snabbaste sättet att skicka varorna på :) Varsågoda sa jag, dock så hade de bara två av tre kuddar hemma på lagret, men den sista får jag direkt från leverantören senare. Snacka om personlig service!
Kom på vilken film jag sett rampen i, "Burn after reading" :)
Hittade en video på youtube som visar olika ställningar med kuddarna :)


Nu ska jag ladda batteriet till kameran så jag kan filma sen.

Chess är dock rätt trött nu, jag var på jobbet idag och Chess fick vara hos sin daghusse, och hon har busat med deras andra daghund och deras katter, och också fått åka lite bil. Så hon är helt slut nu :P

Kennelträff med fårvallning

Ja idag är sista dagen på min matte-ledighet *ångest* Man vänjer sig snabbt vid att inte behöva jobba, nu återgår allt till den normala rutinen. Chess kommer få vara hos grannen medan jag jobbar.

Men idag har vi iaf haft fullt upp, kl 9 åkte vi till Färentuna, det anordnades träff på Kunsberga ridskola för hundar från Rostaggens kennel. Vi fikade och umgicks, det utbyttes tips om diverse. Sen fick vi testa på att valla, trodde inte jag skulle tycka det var så roligt som jag gjorde. Så det ska vi göra fler gånger :) Daisy fick också följa med, dock så blev hon utmobbad av de andra hundarna eftersom hon inte var kelpie :P Men hon fick en taxkompis istället, en liten valp som är född samma dag som Chess :)
Alla kelpies fick springa ute på ett fält, och till slut kom Daisy in i gänget och lekte hejvilt med en kelpie som heter Prins :)

Angående vallningen så hade hon ett verkligt intresse för det, en riktig naturbegåvning, så nu har vi blodad tand :P Alla tyckte hon var jättefin, och de var imponerade över att hon är så orädd :) Min underbara hund!
Men vid halv två tiden så var hundarna trötta och det var dags att bege sig hemåt, de tokdäckade i bilen hem, och nu ligger de fortfarande och sover :PMassa vallningsbilder :)


Trötta hundar :P

Richard och Linnea

Richard och Linnea, samt Richard systerdotter var här på besök i lördags :)

Gissa vem som snodde all uppmärksamhet, han kände minsan igen sina kattvakter :)


Frida fick också en massa klappar :)


Vinna en dragkamp mot Daisy är inte det lättaste, det upptäckte både Richard och Chess


Trötta djur :)

Svea

Chess har äntligen fått träffa finska lapphunden Svea, jätterolig hund tycker hon :) Massa päls att bita i, hon hade munnen full med hår konstant under hennes besök, Matte linnea var också med såklart :) Sveas husse är också i Kosovo, så vi är båda gräsänkor. Tyvärr hade jag kameran utlånad vid besöket så har inga bilder på de två ihop, men snodde en bild från Linnea och Sveas blogg på dem ihop :) http://sveasblogspot.blogspot.com/

Shopping :D

Löning, och vad är pengar till för? Jo de ska spenderas!

Till Chess:

En camosele, så matchar hon Daisy som har en likadan, aningen större dock :) Bekväm och jättebra :)


Krocktestad bilsele


Skyddsklädsel till både fram och baksäte, så vi skyddar Martins bil mot blöta och håriga hundar :PEn tug-a-jug, man fyller den med godis så får hunden dra i repet för att få ut det :)

Ett parmaskinkben att smaska på :)


Till Matte:

En kamera lumix dcm-tz7, med väska och 16gb minneskort :)


Och nått jag letat länge efter! Ett set med tre kuddar :) Perfekt! Hihihi
Photoshoppat lite :)Skall

Chess har lärt sig skälla, inte av mig. Men hon har upptäckt att hon har en röst. Som hon nu använder på det mesta :P Grannarna renoverar och när det knackas i väggen måste man skälla och när det ringer på dörren. Hon som var så tyst och duktig innan, men det var väl bara för att hon inte fattade vad ljudet var för nått *suck*

Har fått mig en liten vakthund, speciellt på natten när allt är mörkt och läskigt och alla ljud misstänkta. I söndags så jagade hon till och med bort matbudet efter att han lämnat varorna, hon sprang efter honom skällande tills han var i hissen och han stod med armarna över huvudet :P Vi har visst fått hem en minischäfer :P

Nu kom vi precis hem från Bauhaus, Alexandra skulle titta på kakel och vi tog chansen att miljöträna lite. Det gick jättebra. Trodde hon skulle bli lite rädd, men hon gick in i butiken utan problem. Och fick sen hälsa på varenda kollega :P Truckar är väldigt intressanta, hon ville även in bakom kakelpallarna och kolla vad som kunde finnas där :) Dock så skällde hon när vi åkte bil, vet inte om det var för att vi var två personer och pratade, eller för att det var en annan bil. När jag åkt med henne i min bil, och även när mamma var med så var hon tyst och bara sov. Eller så var det för vi åkte en sån kort bit.

Man märker iaf att mönstervalp sakta men säkert går över till att bli monstervalp :P

Snart kommer Linnea och hennes finska lapphund Svea hit, det blir nog kul. När Chess är vuxen kommer de vara lika stora och med samma energi :)

Och på Fredag så kommer Daisy hit så ska vi vara hundvakt till på söndag, så Daisy får följa med på kelpiekennelträff på söndagen :) Kenneln som födde upp Chess mamma ska anordna kelpieträff, 30min bilväg härifrån. Så tänkte passa på att hälsa på hennes släkt och även få lite utställningstips.

Kärlek

Jag älskar dig Martin! Jag är din för alltid!

"Stickwitu"


I don't wanna go another day,
So I'm telling you exactly what is on my mind.
Seems like everybody's breaking up
Throwing their love away,
But I know I got a good thing right here
That's why I say (Hey)

Nobody gonna love me better
I must stick with you forever.
Nobody gonna take me higher
I must stick with you.
You know how to appreciate me
I must stick with you, my baby.
Nobody ever made me feel this way
I must stick with you.

I don't wanna go another day
So I'm telling you exactly what is on my mind.
See the way we ride in our private lives,
Ain't nobody getting in between.
I want you to know that you're the only one for me (one for me)
And I say

And now
Ain't nothing else I can need (nothing else I can need)
And now
I'm singing 'cause you're so, so into me.
I got you,
We'll be making love endlessly.
I'm with you (baby, I'm with you)
Baby, you're with me (Baby, you're with me)

So don't you worry about
People hanging around,
They ain't bringing us down.
I know you and you know me
And that's all that counts.
So don't you worry about
People hanging around,
They ain't bringing us down.
I know you and you know me
And that's why I say

Hahahaha

Putte och Edna var båda patienter på ett mentalsjukhus. En dag när de gick förbi sjukhusets pool, hoppade plötsligt Putte i på den djupaste delen. Han sjönk till botten och blev liggande. Edna hoppade direkt i för att rädda honom, simmade till botten och drog upp honom.
När chefsläkaren fick höra om Ednas heroiska insats beordrade hon omedelbart att Edna skulle skrivas ut från sjukhuset.
Hon gick till Edna och sa: ”- Edna, jag har både goda nyheter och dåliga nyheter. De goda är att du blir utskriven. Eftersom du var kapabel att reagera rationellt i ett akut krisläge genom att hoppa i och rädda livet på en annan patient, konstaterar jag att du har ett friskt tänkande.
De dåliga nyheterna är att Putte, patienten du räddade, hängde sig själv i badrummet i sitt badrocksskärp precis efter det att du räddade honom. Jag är ledsen, men han är död.”
Edna svarade: ”- Han hängde sig inte själv, jag hängde upp honom för att torka! När får jag åka hem?”

Årets första dopp

Alexandra kom förbi på fredagsmys och tog med sig Daisy, de sov över till lördag och på lördagen gick vi en lite längre promenad längs med vattnet. Chess ville ner till strandkanten så jag tog av henne kopplet så hon inte skulle fastna i någon gren. Ena stunden står hon och dricker och andra stunden ser jag hur hon rusar rakt ut i vattnet! Hon springer först på en sten som gör att det blir grundt, men när stenen tog slut blev de helt plötsligt djupt och ett stycke kelpie försvann under ytan :P Men hon kom snabbt upp igen, och nu vet vi att hon kan simma iaf. Hon var lite förvånad och dyngsur, men genast på bushumör igen.

Senare på kvällen så skulle jag på inflyttningsfest, så Chess blev hämtad av grannen. Han skulle egentligen lämna henne i min lägenhet innan de gick och la sig. Men han fick inte den nya nyckeln jag gjort att fungera. Så hon fick stanna där över natten. Hon fick sova i sängen mellan Jack och Monica så henne led det ingen nöd på. Men jag tyckte det var hemskt tomt. Kunde inte njuta av festen alls, satt bara och kollade klockan för när bussen skulle gå. Men oj vad glad hon var över att se mig på morgonen :)

Nu sover hon 9 timmar per natt btw :)

Och igår blev jag jätteskrämd! Hörde hur Chessie skrek, och skrek och skrek. Såg att hon hade fastnat med hela frambenet mellan spjälorna i skohyllan, när hon försökt komma åt ena katten. Tankarna gick snabbt genom huvudet "Nu bryter hon benet, var ligger närmaste veterinär?", Men jag fick snabbt loss henne, och efter att jag känt igenom benet och sett att hon gick utan problem, så konstaterade jag att hon inte hade ont utan mest hade blivit chockad, men puh vilken pärs! Hjärtat bara rusar, man kastar allt man har för händer för att hjälpa. Det är sjukt hur snabbt man får sådana starka känslor för det nya liv man åttagit sig.

I övrigt så är hon fortfarande en väldigt duktig valp, hon har precis lärt sig ligg, och häromdagen testade jag att säga "sitt, stanna" inan jag gick ut med soporna, och när jag kom in igen så satt hon på precis samma fläck, till att jag stängde dörren och kom fram till henne :) Hon har även lärt sig "låt bli", tex om jag tappar nått på golvet.

Dock så har vi ett problem, det är fåglar. Hon vill väldigt gärna jaga björktrastarna som är överallt. Och lyssnar inte alls på mig om hon ser nån. Joggare och cyklar har intresset svalna för. Men bollar och kaniner är också fortfarande intressanta. Spelar ingen roll hur rolig jag låter, om jag springer åt andra hållet, om jag har godis eller leksaker. Hon lyssnar inte alls. Men känns som något som förhoppningsvis försvinner när hon är lite äldre och man kan ställa högre krav på henne, och hon verkligen förstår kommandona.
Annars får ni gärna komma med tips, jag har henne i koppel och man får liksom slita bort henne från det intressanta. Men man vill ju att hon ska komma av sig själv.

Gårdagen

Igår åkte jag ut till Alexandras pappa och bytte däcken på bilen, Chess var med i verkstaden. Hon blev mest nyfiken på alla ljud, men inte alls rädd. Hon satt rätt nära när de borrade loss bultarna på däcken och hon reagerade knappt :) Blir ingen skotträdd hund det här, vi övar för övrigt på det. Är ju snart valborg. Spelar ljud på datorn med skott och smällare.

Det vi måste öva mest på är inkallning med störning :P Hon är väldigt intreserad av cyklar, bilar, fåglar, fotbollar etc. Men hon är ju bara liten valp än så länge :) Hon är jätteduktig på inkallning när hon är på bushumör.

Sen har hon blivit bättre på att leka och träffa andra hundar, de hundar hon träffar regelbundet funkar det kanon med. I början var hon lite rädd, och skrek så fort de sprang mot henne. Men nu har hon tuffat till sig. Jag bor i ett hundtätt område så går inte att undvika att hon träffar andra hundar, det vill jag inte heller. Är den viktigaste socialiseringsperioden nu när hon är så liten, får hon många positiva hunderfarenheter nu så är risken att hon ska bli aggressiv mot andra hundar när hon blir vuxen mindre. Sen smittar ju alla sjukdommar man vaccinerar mot via avföring och urin, och det finns ju överallt ute, så även om jag inte låter henne träffa andra hundar så kan hon bli smittad ändå, och så har hon gått miste om en viktig lektion i hundlivet.
Dock så får hon bara träffa hundar som jag känner till sen innan och som jag vet är friska och vaccinerade :) Är ingen vits att hon ska hälsa på varenda hund, räcker med de hundar och hon kommer träffa regelbundet.

Och just ja, hon hoppade upp i soffan själv igår, trodde det skulle dröja ett par veckor till innan hon klarade av det. Dock så kräver det både fart och motivation.


Ute i solen :)


Sovstilar


Anastasia!

En av mina favoritfilmer som liten! Älskar sångerna i den, både på svenska och engelska :) Tyvärr så går de knappt att få tag på :( Får rysningar av de här två sångerna iaf, mina absoluta favoriter :) Kommer ihåg att jag dansade vals för mig själv nere i källaren till den första :P
La ner mycket tid på att lära mig sångerna i den här filmen och disney sånger utantill, men det var innan internet. Så jag satt och spolade VHS bandet fram och tillbaka och lyssnade och skrev ner texten :P Hade en tjock bok med texter :P De sitter i huvudet fortfarande :D

Duktig hund!

Idag har vi ensamtränat, hon är så himla duktig! Vi har småövat på att inte få komma in i badrummet, matte slänger sopor osv. Men idag blev det längre stunder, började med att gå ut och låtsas åka ner i hissen, sen satte jag mig i trappen och läste i 20 minuter. Hörde ingenting, inget gnäll eller ylande. Hon skällde till nångång för att hon vaktade, men annars tyst. Gick in i lägenheten, såg ingen valp, hon kom inte och mötte mig. Hon hade gått och lagt sig i sängen för att sova :D

Lite senare gick jag över på fika hos en granne i andra huset (Uffe och Maria som har två superduktiga bordercollies), var väl där lite drygt en timme. När jag kom hem och låste upp dörren så skällde hon, hon vaktade. Men när jag kom in så låg hon åter igen i sängen och chillade :) Så hon orkade inte gå till dörren och skälla :P

Tycker det är bra att hon vaktar när hon hör konstiga ljud, så man blir varnad om någon försöker bryta sig in när jag sover. Bara hon inte skäller jämt och ständigt, men det gör hon inte. Duktiga, duktiga hund! Inte ens när det ringer på dörren :D

Annat vi tränar på är inkallning, kontakt och "låt bli". Hon börjar bli riktigt duktig, hon vet att när hon blir inkallad så får hon godis, så då sätter hon sig vid mina fötter, och har världens ögonkontakt! Sen vad gäller "låt bli" så har hon fattat att om matte tappar nått så får man inte ta det, hon backar undan flera steg :P Funkar även bra på att inte jaga cyklar eller katten :)
Hon fick träffa ett gäng småbarn för nån timme sen, toddlers. De fick godis att ge henne och satte sig på knä och deras pappor var med. Så det gick jättebra, vill att hon bekantar sig med barn och att det blir en bra upplevelse.

Nu på kvällen så träffades jag och Karin, en tjej som också kommer från Knivsta och som också flyttat till huvudsta :) Och så gick vi på Chessies första riktiga långpromenad, hon sprang hela tiden och tyckte inte alls att det var jobbigt. Hon mötte cyklar, joggare, hundar och en häst! Gick jättebra, sen hoppade hon ner i sjön med alla fyra tassar också, tänkte att hon kanske ville dricka, men hon hoppade i :P Så säsongens första bad avklarat.

Hon har också kört en boxningsrunda mot kelpien i spegeln, hon blir jättearg för att den härmar allt hon gör och till slut så försökte hon skalla den :P Det gick sisådär :P

Men nu är hon trött iaf och har gått och lagt sig :D

Snutta på Hippo och kolla på tv :)Nagga på Hippos öra


Däcka i soffan :)

Fler bilder :)


.


Balkonglounge och vårstädning.

Än är inte hoppet ute om en balkonglounge, var på IKEA och såg en rottingmöbel där man kan kombinera själv. Den var visserligen brun och inte svart men schysst ändå. Och den skulle få plats på balkongen! :D

Det är den som heter Arholma.
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/departments/outdoor/17886?sorting=relevance

Sen har jag och mamma vårstädat, jätteskönt, verkligen dammtorkat överallt och satt upp nya gardiner. Köpte även lyktor att ha mina vaniljdoftljus i :) De finns som blockljus nu *wiee*

Sen har jag en ny grej att spara ihop till, tvättmaskin och torktumlare. Martin har äntligen gått med på att låta mig köpa nya, tycker inte om maskinen vi har nu, dels är den för liten själva cylindern och så är den kass som torktummlare. Allt blir skrynkligt. Så nu ska jag köpa separat tvättmaskin och torktumlare och ställa dem på varandra, så kan jag tvätta mer effektivt.

Så priolistan ser ut så här:

Mobil
Kamera
Rottingmöbler
Tvättmaskin och torktumlare
Bil
Plastikoperation ;)


Bara börja spara :)


För örvigt så är mamma här på besök, jag har semester och Martin är borta. Så är så tråkigt att bara sitta hemma, så har folk här hela tiden :P Jag, mamma och Alexandra hade fredagsmys igår, väldigt trevligt :)
Nu ska vi läsa :)

Chess är lite konstig :P

* Hon tvättar sig i ansiktet som en katt, genom att slicka på tassen och dra den över ansiktet.

* Hon jagar sin egen svans och lyckas ofta fånga den. Men det är svårt att gå när man biter sig fast i sin egen svans,  så det resulterar oftast i en kullerbytta.

* Hon försöker dia från Daisy, men det kommer inget :(

* Hon försöker sätta på katten

* Hon blev så rädd för mamma när hon kom in i vardagsrummet med nattlinne på, att hon kissade på sig. :)

Söt-Frida

Vi bäddade sängen och Frida la sig under madrassen, jätteskönt sa hon :)

Busbilder :)

Det börjar lugntGe sig på katten


Sen blir det fullt ös, Daisy och Chess kommer jättebra överens :)


Flygande valp :)

Som katt och hundvalp

Det tog några dagar men nu har Atlas beslutat sig för att bli kompis med Chess, han brottas med henne, lär henne lite karategrepp och så :) Jättesnäll lekfarbror. Han tolererar att hon står på hans mage, rullar på honom, lägger sig på honom, biter honom i öronen :P Så snäll kisse :)

Fick inga bra bilder men visar lite iaf :)Lite andra updates:

Hon sov hela natten den här gången också :) Vi gick ut sista gången för kvällen vid halv tolv, och hon väckte mig lite efter sju :) Hon kommer och slickar mig i ansiktet när hon har vaknat :) För örvigt har hon lärt sig hoppa upp i sängen själv :P

Vi hade lite playdate med Sophie från jobbet och hennes cocker Malte, de gick förbi på promenad och jag såg dem. Så de fick busa lite. Men Malte var så himla på, Chess tyckte det var jobbigt, hon bet honom när han kom för nära och det hängde vita tussar ur munnen på henne :P

Min mamma ska bo hos mig nån dag, och hon tyckte att jag och Chess skulle åka till Knivsta och hämta henne, Chess behöver ju öva på att åka bil men jag var lite orolig för hur hon skulle hantera bilresan eftersom det ändå tar 40 min till Knivsta. Men vi testade iaf. Eftersom hon inte gillar att bli instängd i bur så fick hon ha på sig katterna säkerhetsbälte i baksätet, så hon satt fastspänd. Trodde det skulle bli en hel del liv. Men icke, hon somnade! Hon sov hela vägen till Knivsta och tillbaka till Stockholm, förutom en kisspaus. Jag stannade även vid city gross och gick ur bilen för att handla, hon sa inte ett pip då heller! :) *stolt*

Vi håller på och övar på kontakt, hon börjar fatta grejen nu iaf :) Hon kommer bli så duktig så ;)

Spegel, spegel

I natt sov vi i sängen, soffan är inte så bekväm :P Vi var ute sista gången för kvällen 21.30, och hon sov till 4.30, kisspaus, och sen in och sova igen tills nu :)

Dock så upptäckte Chess en sak igår... I sovrummet bor det en till kelpie och matte... I garderoben. Hon kunde se dem och höra dem, men inte hitta dem, de var inte bakom garderoben, eller i hallen och inte inuti garderoben heller! Jätteläskigt! Men den andra kelpien var iaf inte lika fin tycker Chess :P

För övrigt så kom Alex och Daisy på besök igår, i början var Daisy lite läskig. Men efter en stund så tuffade Chess till sig och började försvara sina leksaker, hon är bra kaxig. Sen var de ute på fotbollsplanen och busade, Chess fick sig en och annan tackling och vad arg hon blev direkt efter en smäll :P Till slut satte hon sig mellan mina ben och så fort Daisy kom nära så slog käftarna igen :P

På kvällarna när hon somnar i knät, vilken kärlek man känner då :D I'm in Love!

Bilder

Hade knappt nått batteri eller plats på minneskortet så blev bara ett fåtal bilder :) Mer kommer under gynsammare förhållanden. Men ack så svårt det är att fota en svart hund :PFör övrigt så uppför hon sig än så länge exemplariskt, hon sov från kl 23 till kl 06, då gick vi ut och kissade och bajsade, sen sov vi nästan fyra timmar till. Och sen ut igen. Så ingen olycka inne idag :)
Det enda problemet är att hon är lite för förtjust i bilar och cyklar, så man får passa sig så hon inte blir en bilvallare :P

valp=bebis

Är precis som att ha barn när man har valp, man har en bondingperiod och efter ett tag förstår man precis vad hon vill. Hon vill tex verkligen upp i soffan när hon är trött, för det är där hon vill sova. Man förstår när hon är hungrig eller behöver gå på toa. Man kommer snabbt in i rutinerna iaf.
Jag sov på soffan i natt, och hon sov hela natten :)
Nu ligger hon utslagen på soffan efter massa bus ute och lite mat. Så snart ska vi ut igen :)
Hon är väldigt förtjust i fotbollsplanen för där finns det snö, hon blir tuffare och tuffare. Hon kan springa iväg före mig dit hon vill. Men hon är jätteduktig på att komma när jag ropar :) Hon började jaga ett barn på cykel (Hon gillar bilar och cyklar) Men hon slutade så fort jag ropade :)
Kommer gå finemang det här :) Skönt att vara ledig!

Update

Nu har Chess varit ute och busat och kissat igen :) Granarna som ska hjälpa till med henne stod och tjuvkollade så när vi kom upp igen kom de ut och hälsade :) Gick jättebra, hon fick också träffa deras katter som är vana med en liten hund, de var väldigt tillmötesgående :) Så nu undrar Chess varför hennes katter är trasiga.
Men jag blev faktiskt förvånad när jag såg att det är Frida som har börjat ta kontakt :) Hon hade kommit ner från sin bokhylla och satt bakom soffan, Chess sprang fram och fick sig en känga ett par gånger, men sen har Frida fattat att hunden inte gör nått. Så de har varit och nosat på varandra :)

Hundmamma!

Nu är jag äntligen hundmamma igen!
Kl 06.40 satt jag och Alexandra i bilen på väg mot Tived. Väl framme var det full fart på valparna och man såg direkt vilken som var Chess, bara att kolla vem som var störst och mest välgödd :P En riktig kelgris visade sig hon vara, så fort man klappade henne så la hon sig på rygg, inte ett enda nafs i fingrarna eller något galet hoppande :)
Vi hade tyvärr lite bråttom så kunde inte hänga kvar så länge hos Camilla :( Chess fick rejsa runt med mamma Esther medan vi skrev papper. Full rulle var det.

Sen blev det att testa koppel och halsband för första gången, hon gillar inte när det tar stopp. Då skriker hon och backar :P Men nu har hon fattat grejen. Bilresan gick kanon! Hon och jag satt i baksätet på ett täcke med transportburen öppen. Hon busade en hel del och var väldigt nyfiken på allt runtomkring, och det satt en lektant i framsätet som var kul att pussa på. Hon hade lite svårt att hitta nånstans att ligga så man kunde se ut samtidigt, så vi la hennes filt ovanpå transportburen och där låg hon ett bra tag som en katt och njöt. Sen somnade hon och sov största delen hem. Hon var jätte duktig och kissade varenda gång vi stannade och rastade henne :) Hon har inte kissat inne men ett par korvar har hon lämnat :P

Innan vi åkte hem så fick hon träffa Daisy och Alexandras föräldrar, Daisy var stoooor och tråkig, ville inte leka alls. Hon träffade även grannens fega Japanese Chin valp på 7 månader, han ville inte heller leka. Bra kaxig blev hon när hon upptäckte att han var rädd för henne.

Nu är vi hemma iaf, gav snabbt upp idén på valphagen, hon ylade rakt ut om jag gick ifrån henne :P Så nu får hon vara i vardagsrummet, hallen och köket. och hon har skött sig.
Hon ville ligga i soffan hos mig också, och hade såklart inte hjärta att neka henne, hon ska ju ändå få ligga i soffan sen. Så hon gick och la sig i kroken bakom benen och somnande nöjd och belåten. Nu ligger hon och tuggar på en tuggpinne.

Hon är väldigt lyhörd på när man säger ifrån om hon gör nått hon inte får, vilket är skönt :)

Katterna blev måttligt glada när jag kom hem med en svart lurvboll. Väldigt försiktiga i början. Men Atlas har börjat våga gå runt i lägenheten och kolla läget nu iaf, och även kommit och hälsat på mig. Dröjer nog inte länge innan han börjar bli nyfiken på valpen. Tror helt och hållet på att de kommer bli polare :)

Nä nu ska jag fortsätta med hundandet, kom på att jag glömt och handla hem så jag har frukost innan jag hämtade henne, så nu blev det lite problematiskt :P

Bilder kommer senare när jag fått ihop kameran :)

Ps. Nu har Chess tagit Atlas favoritleksak "Bläckis" och han kom springande och satte sig i fotöljen och glor argt på henne :P

RSS 2.0